REELS BANNER
draw 4
dry walker
7
TALISMAN BANNER
BEAST
MEIHO
APOLLO

41 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ

Η Εταιρεία ΣΙΜ Α.Ε. ηγείται στο χονδρεμπόριο ειδών αλιείας στην Ελλάδα, με παρουσία 41 ετών στην αγορά της χώρας με μεγάλη επιτυχία.

 
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
 •  

  Η Sufix είναι μια εταιρεία που επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη, γεγονός που την έχει κάνει μία από τις κορυφαίες μάρκες στις πετονιές και τα νήματα. Η ομάδα Sufix R&D βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες και σε δοκιμές και κριτικές από επαγγελματίες.

 •  

  Η Uno είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή ειδών αλιείας, με άριστη σχέση ποιότητας και τιμής. Οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας ψαράς για ψάρεμα από την ακτή ή από βάρκα, σε γλυκά ή θαλασσινά νερά, θα το βρει εδώ στις καλύτερες τιμές.

 •  

  Η Rapala είναι η πιο δημοφιλής εταιρεία στα τεχνητά δολώματα από το 1936. Σήμερα τα ψαράκια, τα μαχαίρια, τα εργαλεία και τα αξεσουάρ Rapala τα εμπιστεύονται οι ψαράδες σε 140 χώρες του κόσμου. Κάθε ένα ψαράκι Rapala είναι χειροποίητα ζυγισμένο και δοκιμασμένο σε δεξαμενή, ώστε να διασφαλιστεί ότι έχει την ακαταμάχητη, χαρακτηριστική πλεύση Rapala.


 • H ΜΕΙΗΟ ήταν η πρώτη εταιρεία που εξειδικεύτηκε στην κατασκευή κασετινών ψαρέματος, πριν 30 χρόνια.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Η Spetton είναι μια εταιρεία αφιερωμένη στην κατασκευή ειδών κατάδυσης και υποβρυχίου ψαρέματος.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Το σήμα Scotty συνδέεται με χιλιάδες προϊόντα που πωλούνται παγκοσμίως για το ψάρεμα, τη ναυτιλία, τις υπαίθριες δραστηριότητες & την πυρόσβεση.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Η Behr μετά από χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους χονδρέμπορους ειδών αλιείας στην Ευρώπη.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Η εταιρεία Storm ξεκίνησε το 1964 και έχει δημιουργήσει πολλές επιτυχημένες σειρές τεχνητών δολωμάτων, που πλέον θεωρούνται κλασικές.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Φροντιδα εξοπλισμου
 

ΓΡΑΣΣΟ
ARDENT

100% Συνθετικό γράσσο, ιδανικό για μπρούτζινα, ατσάλινα και
πλαστικά μέρη, αναστέλλει σκουριά & διάβρωση.

ΛΑΔΙ
ARDENT

100% Συνθετικό λάδι, ελάχιστα γλοιώδες, συμβατό με όλα τα υλικά, μη κολλώδης ουσία, εμφανίζει απόδοση σταθερής θερμοκρασίας.

ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ
ΠΕΤΟΝΙΑΣ

Για πετονιές και νήματα κάθε τύπου. Βελτιώνει την απόσταση των βολών, προστατεύει από τις ακτίνες UV, μειώνει τα μπερδέματα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Διαλύει το αλάτι και τα μεταλλικά στοιχεία, δημιουργεί μια ασπίδα ενάντια στο αλμυρό νερό, ασφαλές για χρήση σε όλο τον εξοπλισμό.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Διαλύει βρωμιά, λάδια και γράσσα, άλατα του πετρελαίου, προστατεύει από τη διάβρωση, είναι χημικώς παραγόμενη φόρμουλα.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΑΜΙΩΝ

Καθαρίζει στελέχη, οδηγούς και τις βάσεις των μηχανισμών από βρωμιά και υπολείμματα, σύνθεση για προστασία από την διάβρωση.

Ψάρεμα: όχι απλά ένα χόμπι!

Όλοι μας τελευταία προβληματιζόμαστε για το μέλλον, αναρωτιόμαστε πού θα μας πάνε οι εξελίξεις και ποιό θα είναι άραγε το αποτέλεσμα. Συχνά όμως ξεχνάμε πως η “διαδρομή” είναι αυτή που μετράει περισσότερο, το πώς ζούμε την κάθε μέρα.

Είναι σαν το ψάρεμα. Δολώνουμε το αγκίστρι και ρίχνουμε τη βολή. Μετά περιμένουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο. Έχουμε διαλέξει προσεκτικά τον εξοπλισμό μας, έχουμε φτιάξει με τρόπο σχολαστικό την αρματωσιά μας και γενικά έχουμε κάνει ότι περνάει από το χέρι μας. Έτσι κάνουμε και στη ζωή: προσπαθούμε για το καλύτερο, κάνοντας ότι μπορούμε. Μετά απλώς περιμένουμε την ανταμοιβή, που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε εμείς οι ψαράδες, δεν έρχεται πάντα. Όταν όμως έρθει καταλαβαίνουμε ότι τελικά … άξιζε τον κόπο!

Στο μεταξύ, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να απολαύσουμε τη φύση. Η θάλασσα έχει μια δύναμη που επιδρά επάνω στους ανθρώπους σαν θέληση. Είτε είναι ήρεμη, είτε τρικυμιώδης, λειτουργεί πάντα αγχολυτικά και αποτελεί καταφύγιο για εμάς τους ψαράδες, ειδικά τους Έλληνες, που από την αρχαιότητα εξάλλου είμαστε “ναυτικός λαός”.

 

Έχουμε άλλωστε την ευλογία να ζούμε σε μια χώρα που βρέχεται ολόγυρα από θάλασσα και διασχίζεται ολόκληρη από ποτάμια.
Γι’ αυτό το λόγο, με κάθε ευκαιρία, μαζεύεται η παρέα και ξεκινάει για νέες εξορμήσεις, που προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Και ενώ στην εποχή μας όλοι ψάχνουν ένα κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους και κυρίως με τα παιδιά, εμείς τον έχουμε βρει μέσα από το ψάρεμα.

Μεταδίδοντάς τους τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, μυούνται σε ένα τρόπο ζωής κοντά στη φύση και μαθαίνουν έτσι να τη σέβονται και όχι να τη φοβούνται.

Θεωρώντας λοιπόν το ψάρεμα όχι απλώς ένα χόμπι, αλλά τρόπο ζωής, γεμίζουμε τα βαλιτσάκια μας με ελπίδα, παίρνουμε τα καλάμια μας για… “να το παλέψουμε” και έχοντας τους δικούς μας ανθρώπους πλάι μας, ξεκινάμε για νέες περιπέτειες!